Mazda CX‌-30 Forum banner

Wątek zdjęć Soul Red Crystal Metallic Mazda CX-30

1 reading
56K views 86 replies 33 participants last post by  cadweb  
#1 ·
#3 ·
Ulubiony kolor mojej żony. Jaka jest dopłata za ten kolor w Wielkiej Brytanii?

#5 ·
Uwielbiam patrzeć na czerwoną duszę. Mam CX5 w tym kolorze. Kiedy nadszedł czas, aby wybrać kolor dla mojej nowej 3, przeszedłem przez to. Odpryskuje zbyt łatwo i jest BARDZO trudny do retuszu. Wybrałem polimetaliczny szary dla 3. Lepsze dopasowanie do czarnego/bordowego wnętrza, nie wspominając o zaoszczędzeniu 600 dolarów.

#6 ·
.....interesuję się detalami, więc będzie dobrze zadbany.... obecny płaszcz zimowy, więc cx30 i mazda3 są pokryte .

#7 · (Edited)
Udało mi się uzyskać kilka zrzutów ekranu z hiszpańskiego filmu pokazującego produkcję w fabryce Mazdy w Meksyku. Pokazuje podkład przed nałożeniem lakieru Soul Red, co wiąże się z tym, co sprzedawca próbował mi wytłumaczyć, kiedy zapytałem, dlaczego ten konkretny kolor jest tak drogi.

#9 ·
Wszystkie farby, nawet nowe, mają zanieczyszczenia. Można je po prostu umyć, a następnie wypolerować lub wypolerować, a następnie nawoskować, a następnie przetrzeć hydrofobowym uszczelniaczem.
Zależy to od tego, jak chcesz potraktować lakier...
Zawsze myj strumieniem wody i używaj metody 2 wiader, aby uniknąć zawirowań.

Zasadniczo..
Piana
Umyć
Glinka
Wypolerować/wypolerować
Uszczelniacz
Wosk
Można również pokryć hydrofobem, takim jak Turtle Wax Seal n Shine.
Dużo informacji na www.detailingworld.com

#10 ·
Wszystkie farby, nawet nowe, mają zanieczyszczenia..można je po prostu umyć, a następnie wypolerować lub wypolerować, a następnie nawoskować, a następnie przetrzeć hydrofobowym uszczelniaczem. Zasadniczo..
Piana
Mycie
Glinka
Glaze/polerowanie
Uszczelniacz
Wosk
Dzięki za przegląd! Ale ostatnie pytanie - polerowanie? Nowy samochód? Czy to nie tylko po to, aby usunąć rysy i zawirowania?

#13 ·
..nowy samochód będzie miał zawirowania od dealera pdi....Właśnie umyłem nasze cx30.. nałożyłem uszczelniacz M&K bavaria. Wosk Anvil... I tylko po to, aby dodać dodatkową warstwę połysku i hydrofobowości Turtle wax seal and shine....( To miało świetne recenzje i jest tanie .)
Co myślisz
Wygląda świetnie! Nigdy nie było mnie stać na produkty M&K. Ale Turtle Wax Seal & Shine jest w moim przedziale cenowym - kupię dziś kilka.

#18 ·
Gratulacje bruceboss, mój ulubiony kolor. (y)(y)

Urodziłem się w północno-zachodniej Anglii. :D

• Like
Reactions: bruceboss
#25 ·
POPRAWKA LAKIERU.
Soul Red to nie dokładnie jeden odcień koloru widoczny na pojeździe, jak można znaleźć w puszce.

W rzeczywistości, w zależności od wartości światła, samochód wykazuje wiele odcieni czerwieni podczas chodzenia wokół pojazdu.

W aptece mogłem kupić...

70% alkoholu izopropylowego.

[1] Srebrny lakier do paznokci z brokatem #100 Hologasm.... by REVON.
[2] Czerwony; Na zawsze pyszne #488 ...by ESSIE
[3] Przezroczysty; #771 ... by REVLON

Przeszkolony konsultant pomógł mi w doborze koloru w świetle dziennym.

Zostałem poinstruowany, aby nakładać każdą aplikację w kolejności podanej powyżej jak najcieńszą na czysty, suchy pojazd, do tego zamierzam użyć 70% alkoholu izopropylowego, czas jest krytyczny, każdy etap musi wyschnąć / utwardzić się.

Jednak zrobię kilka ponumerowanych próbek testowych na ciemnym i jasnym papierze, aby określić najlepsze dopasowanie.

Podobno fabryka stosuje trzyetapowe aplikacje, aby uzyskać oryginalny pożądany efekt.

Uwaga: - nie wszystkie czerwone odcienie są takie same, w zależności od modelu i roku.

Następnie dopasuję ponumerowane próbki do samochodu, aby uzyskać najlepszy efekt i nazwę go "Bermuda red".

Nie ma żadnych gwarancji.

#29 ·
OK! Tom, Twój pojazd wygląda bardzo ładnie.

Najnowsza czerwień jest dostępna, jest jeszcze jedna czerwień, której Mazda używa w swoich najnowszych modelach samochodów, nie znam numeru ich ciemniejszego koloru.
Stwierdziłem, że mój CX3 z 2018 roku ma kolor 41V.

Zamówiłem w styczniu tego roku czerwonego CX30, ale to się nie powiodło + długa historia, dealer sprzedał ten sam samochód dwa razy.

Lakier do paznokci w kolorze czerwonym, o którym wspomniałem w moim ostatnim poście, był zbyt jasny, aby pokryć miejsce, w którym miałem zadrapanie.
Udało mi się zdobyć nowy lakier do paznokci Revlon #854 o nazwie "Red Affair", który jest ciemniejszą czerwienią #854.
Moje wprawne oko mówi mi, że można znaleźć 1300+ odcieni czerwieni lub innego koloru na samochodzie, więc wszystko zależy od tego, gdzie zamierzasz poprawić samochód.

Ta procedura nie jest łatwym projektem i wszystko to spoczywa na Twoich barkach... przepraszam, proszę pana!
Nawiasem mówiąc, mój samochód jest teraz pokryty teflonem.
Możesz wkrótce pokryć swój samochód powłoką ceramiczną.

#38 ·
Soul Crystal Red Metallic to charakterystyczny kolor Mazdy (jako sposób na zaprezentowanie swoich umiejętności inżynieryjnych jako producenta samochodów z najwyższej półki) z powodów technicznych, których większość właścicieli nie docenia. To nie tylko specjalny kolor, to w sumie specjalne malowanie.

Image

Pełne usunięcie chromu (folia winylowa), przyciemnione reflektory, kierunkowskazy i emblemat grilla, PPF na masce i przednim zderzaku - wszystko zainstalowane samodzielnie w ciągu pierwszych 300 mil.

Image

Hyperdip 'Piano Black' na tylnych odznakach i emblemacie.

Image

Image

To jest folia winylowa Vvivid+ Plus Tec R Gloss Black (nowa na rok 2022, a nie gorszy produkt Tec R z serii CPO z zeszłego roku).

Image

Tarcze hamulcowe pomalowane (wysoka temperatura) na srebrno, zaciski wygładzone, wypełnione i pomalowane na wybrany kolor.

#39 · (Edited)
Soul Crystal Red Metallic to charakterystyczny kolor Mazdy (jako sposób na pokazanie swoich umiejętności inżynieryjnych jako producenta samochodów z najwyższej półki) z powodów technicznych, których większość właścicieli nie docenia. To nie tylko specjalny kolor, to w sumie specjalny lakier.

View attachment 5208
Pełne usunięcie chromu (folia winylowa), przyciemniane reflektory, kierunkowskazy i emblemat grilla, PPF na masce i przednim zderzaku - wszystko zainstalowane samodzielnie w ciągu pierwszych 300 mil.

View attachment 5209
Hyperdip 'Piano Black' na tylnych odznakach i emblemacie.

View attachment 5210

View attachment 5211
To jest folia winylowa Vvivid+ Plus Tec R Gloss Black (nowa na rok 2022, a nie gorszy produkt CPO-series Tec R z zeszłego roku).
Wygląda niesamowicie. Czego użyłeś do przyciemniania reflektorów? Rodzaj folii i procent. Rozważam zrobienie tego, ale chciałbym uzyskać tylko przydymiony wygląd i nie wpływać na widoczność reflektorów. Mam również samochód w kolorze soul red.

#47 ·
Usuwanie chromu i przyciemnianie reflektorów. Sugerując się sugestią niektórych członków forum, którzy już to zrobili, podjąłem decyzję i usunąłem chrom z przodu i listew drzwiowych, a także relingów dachowych. Zastosowałem również lekkie przyciemnienie reflektorów. Zmienia to radykalnie wygląd, szczególnie w przypadku Mazda Soul Red. Do oklejenia wybrałem matową czerń 3M, a do przyciemniania reflektorów użyłem lekkiego dymu Luxe.