Mazda CX‌-30 Forum banner
21 - 38 of 87 Posts
Brytyjskie zasady dotyczące blokady oznaczają, że nie byłem w wielu miejscach wartych zdjęć....

• Like
Reactions: MarkE
Steve 67.
Dla mojej duszy czerwony CX 30, w poniedziałek idę do apteki, żeby sprawdzić damski czerwony i bezbarwny lakier do paznokci.
Uwielbiam szary, ale musimy zadowolić panie, prawda! Soul Red ma efekt wow!

WOW! Chciałbym mieć Machine Grey CX3.
Donald
Podniosłem to tylko dlatego, że mam kontynuację wątku... który nie został usunięty
Lakier Mazdy jest cienki. Bardzo cienki, szczególnie na soul red... odpryski na lakierze to loteria... Miałem szczęście, mój syn nie... żeby to podsumować...
Mój syn miał porysowany samochód po raz drugi w ciągu 18 miesięcy. Tym razem nie mogłem go uratować i potrzebne było całkowite ponowne malowanie. Sprzedał go... To skłoniło nas do zastanowienia się, gdzie jesteśmy z samochodami, finansami itp. i sprzedaliśmy naszego cx30. Okazało się, że był to drogi ornament na podjeździe... więc oboje przeszliśmy do innego producenta... po raz pierwszy od 5 lat... ... Być może byliśmy zaślepieni przez Mazdę, ponieważ jesteśmy bardzo zadowoleni z naszych nowych samochodów...
Mam nadzieję, że wszyscy lubicie cx30...

POPRAWKA LAKIERU.
Soul Red to nie dokładnie jeden odcień koloru widoczny na pojeździe, jak można znaleźć w puszce.

W rzeczywistości, w zależności od wartości światła, samochód wykazuje wiele odcieni czerwieni podczas chodzenia wokół pojazdu.

W aptece mogłem kupić...

70% alkoholu izopropylowego.

[1] Srebrny lakier do paznokci z brokatem #100 Hologasm.... by REVON.
[2] Czerwony; Na zawsze pyszne #488 ...by ESSIE
[3] Przezroczysty; #771 ... by REVLON

Przeszkolony konsultant pomógł mi w doborze koloru w świetle dziennym.

Zostałem poinstruowany, aby nakładać każdą aplikację w kolejności podanej powyżej jak najcieńszą na czysty, suchy pojazd, do tego zamierzam użyć 70% alkoholu izopropylowego, czas jest krytyczny, każdy etap musi wyschnąć / utwardzić się.

Jednak zrobię kilka ponumerowanych próbek testowych na ciemnym i jasnym papierze, aby określić najlepsze dopasowanie.

Podobno fabryka stosuje trzyetapowe aplikacje, aby uzyskać oryginalny pożądany efekt.

Uwaga: - nie wszystkie czerwone odcienie są takie same, w zależności od modelu i roku.

Następnie dopasuję ponumerowane próbki do samochodu, aby uzyskać najlepszy efekt i nazwę go "Bermuda red".

Nie ma żadnych gwarancji.

OK! Tom, Twój pojazd wygląda bardzo ładnie.

Najnowsza czerwień jest dostępna, jest jeszcze jedna czerwień, której Mazda używa w swoich najnowszych modelach samochodów, nie znam numeru ich ciemniejszego koloru.
Stwierdziłem, że mój CX3 z 2018 roku ma kolor 41V.

Zamówiłem w styczniu tego roku czerwonego CX30, ale to się nie powiodło + długa historia, dealer sprzedał ten sam samochód dwa razy.

Lakier do paznokci w kolorze czerwonym, o którym wspomniałem w moim ostatnim poście, był zbyt jasny, aby pokryć miejsce, w którym miałem zadrapanie.
Udało mi się zdobyć nowy lakier do paznokci Revlon #854 o nazwie "Red Affair", który jest ciemniejszą czerwienią #854.
Moje wprawne oko mówi mi, że można znaleźć 1300+ odcieni czerwieni lub innego koloru na samochodzie, więc wszystko zależy od tego, gdzie zamierzasz poprawić samochód.

Ta procedura nie jest łatwym projektem i wszystko to spoczywa na Twoich barkach... przepraszam, proszę pana!
Nawiasem mówiąc, mój samochód jest teraz pokryty teflonem.
Możesz wkrótce pokryć swój samochód powłoką ceramiczną.

Soul Crystal Red Metallic to charakterystyczny kolor Mazdy (jako sposób na zaprezentowanie swoich umiejętności inżynieryjnych jako producenta samochodów z najwyższej półki) z powodów technicznych, których większość właścicieli nie docenia. To nie tylko specjalny kolor, to w sumie specjalne malowanie.

Image

Pełne usunięcie chromu (folia winylowa), przyciemnione reflektory, kierunkowskazy i emblemat grilla, PPF na masce i przednim zderzaku - wszystko zainstalowane samodzielnie w ciągu pierwszych 300 mil.

Image

Hyperdip 'Piano Black' na tylnych odznakach i emblemacie.

Image

Image

To jest folia winylowa Vvivid+ Plus Tec R Gloss Black (nowa na rok 2022, a nie gorszy produkt Tec R z serii CPO z zeszłego roku).

Image

Tarcze hamulcowe pomalowane (wysoka temperatura) na srebrno, zaciski wygładzone, wypełnione i pomalowane na wybrany kolor.

Soul Crystal Red Metallic to charakterystyczny kolor Mazdy (jako sposób na pokazanie swoich umiejętności inżynieryjnych jako producenta samochodów z najwyższej półki) z powodów technicznych, których większość właścicieli nie docenia. To nie tylko specjalny kolor, to w sumie specjalny lakier.

View attachment 5208
Pełne usunięcie chromu (folia winylowa), przyciemniane reflektory, kierunkowskazy i emblemat grilla, PPF na masce i przednim zderzaku - wszystko zainstalowane samodzielnie w ciągu pierwszych 300 mil.

View attachment 5209
Hyperdip 'Piano Black' na tylnych odznakach i emblemacie.

View attachment 5210

View attachment 5211
To jest folia winylowa Vvivid+ Plus Tec R Gloss Black (nowa na rok 2022, a nie gorszy produkt CPO-series Tec R z zeszłego roku).
Wygląda niesamowicie. Czego użyłeś do przyciemniania reflektorów? Rodzaj folii i procent. Rozważam zrobienie tego, ale chciałbym uzyskać tylko przydymiony wygląd i nie wpływać na widoczność reflektorów. Mam również samochód w kolorze soul red.

Soul Crystal Red Metallic to charakterystyczny kolor Mazdy (jako sposób na pokazanie swoich umiejętności inżynieryjnych jako producenta samochodów z najwyższej półki) z powodów technicznych, których większość właścicieli nie docenia. To nie tylko specjalny kolor, to w sumie specjalny lakier.

View attachment 5208
Pełne usunięcie chromu (owijka winylowa), przyciemniane reflektory, kierunkowskazy i emblemat grilla, PPF na masce i przednim zderzaku - wszystko zainstalowane samodzielnie w ciągu pierwszych 300 mil.

View attachment 5209
Hyperdip „Piano Black” na tylnych odznakach i emblematach.

View attachment 5210

View attachment 5211
To jest folia winylowa Vvivid+ Plus Tec R Gloss Black (nowa na 2022 rok, a nie gorszy produkt Tec R z serii CPO z zeszłego roku).

View attachment 5212
Tarcze hamulcowe pomalowane (wysoka temperatura) na srebrno, zaciski wygładzone, wypełnione i pomalowane na wybrany kolor.

View attachment 5208
Pełne usunięcie chromu (owijka winylowa), przyciemniane reflektory, kierunkowskazy i emblemat grilla, PPF na masce i przednim zderzaku - wszystko zainstalowane samodzielnie w ciągu pierwszych 300 mil.

View attachment 5209
Hyperdip „Piano Black” na tylnych odznakach i emblematach.

View attachment 5210

View attachment 5211
To jest folia winylowa Vvivid+ Plus Tec R Gloss Black (nowa na 2022 rok, a nie gorszy produkt Tec R z serii CPO z zeszłego roku).

View attachment 5212
Wygląda niesamowicie. Czego użyłeś do przyciemniania reflektorów? Rodzaj folii i procent. Rozważam to, ale chciałbym uzyskać tylko przydymiony wygląd i nie wpływać na widoczność reflektorów. Mam również kolor soul red.

21 - 38 of 87 Posts